Keresőoptimalizált

weboldal készítés

Légy látható a neten!

 

Tudtad, hogy a weboldalak 91%-ára NEM érkezik látogató a Google-ből?

 

A kezdő weboldalaknál ez az arány még durvább!

 

Ha azt hitted, hogy attól, hogy egy weboldal kikerül az internetre, máris özönlek rá a látogatók, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Ez nincsen így!!! Hetente keresnek meg kezdő honlap tulajdonosok csalódottan azzal, hogy elkészült a honlapjuk, de senki nem találja meg.

 

Minek dolgoztak annyit a honlapjukon, ha senki nem olvassa?

 

Érdeklődőket, vevőket szeretnének a honlap segítségével, de senki nem jön.

 

Mi akkor a megoldás?

 

Ahhoz, hogy a potenciális vevőid a Te honlapodat találják meg, mikor a neten keresgélnek, keresőoptimalizálni kell a honlapodat!

A legjobb eredményekért ezt már a weboldal készítés előtt el kell kezdeni!

Hogyan készül a keresőoptimalizált weboldal?

Figyelem!

Az interneten szinte minden weboldal készítő keresőoptimalizált honlapkészítést ígér, de az esetek többségében, ez csak annyit jelent, hogy elvégeznek egy-két technikai beállítást, de a keresőoptimalizálás, SEO ennél sokkal összetettebb dolog!

 

Egy valódi, teljes körűen keresőoptimalizált weboldal így készül:

v

Elmondod mivel foglalkozol, milyen szolgáltatásokat, terméket árulsz.

 Például asztalos vagy, és foglalkozol bútor készítéssel, fa nyílászárókkal, kapu készítéssel. Vagy ügyvéd vagy és ingatlan ügyekkel foglalkozol.

Hogyan keresnek erre a neten?

Az elmondottak alapján megvizsgálom, hogy a témáddal kapcsolatban hogyan, mire és hányan keresnek az interneten, azaz kulcsszókutatást készítek. Az esetek többségében teljesen máshogy keresnek az emberek, mint ahogy a szolgáltatók gondolnák, és sok olyan dologra is keresnek, ami magunktól sosem jutott volna az eszünkbe.

Ha azt gondolod, hogy mindegy hogy azt a szót használod, hogy autóemelő vagy gépjárműemelő nagyon tévedsz! Az egyikre sokkal többen keresnek, mint a másikra.

Ez egyfajta piackutatás is, kiderül, hogy mire van igény, mi érdekli az embereket az adott témával kapcsolatban. Például kiderül, hogy a legtöbb embert a konyhabútor készítés érdekli, tehát ezzel kiemelten kell foglalkozni a weboldalon. És az is kiderül, hogy az embereket érdekli a konyhabútor formája, U alakú, L alakú stb, stílusa, modern, rusztikus stb., színe, anyaga. Ezek olyan dolgok, amikről mind írni kell majd a honlapon!

Weboldal struktúra kialakítása

Ha már tudjuk, hogy mi van a célcsoport fejében, mikre keresnek rá, össze tudjuk állítani, hogy a honlap milyen oldalakból álljon.

Például mivel sokkal többen keresnek arra, hogy konyhabútor készítés, mint hogy egyedi bútorkészítés, ezért a konyhabútor készítést külön oldalra kell rakni, nem elég, hogy felírjuk, hogy egyedi bútorkészítés, és belevesszük, hogy ebben a konyhabútor készítés is benne van.

l

Szövegírás

Ha megvannak a tervek, hogy milyen oldalakból fog állni a honlap, meg kell írni az egyes oldalak szövegét, természetesen ezt is keresőoptimalizáltan!

A keresőoptimalizált szövegírásnak van egy speciális technikája, bizonyos szabályokat be kell tartani, csak így van esély arra, hogy az adott kifejezésre előre kerüljünk a Google találati listájában.

A szöveg írásában segítségünkre lesznek a kulcsszavak, amiket korábban kikutattunk. Például ha azt találtuk, hogy keresnek arra az emberek, hogy mennyi idő alatt készül el egy konyhabútor, akkor erről is írni kell.

Egy kép többet mond ezer szónál!

A képek adják meg a honlap hangulatát, és bizonyos témáknál, mint például a bútorkészítés a képek azok, amik leginkább eladják a szolgáltatást.

És rengeteg látogatót is hozhatnak a képek, de ehhez megfelelően optimalizálni kell őket! Először össze kell gyűjteni a honlapon felhasználásra kerülő képeket, ezeket egyesével méretezni, és keresőoptimalizáltan elnevezni, még az előtt, hogy a honlapra felkerülnének!

Itt egy konkrét példa, ahol a képek több, mint 20ezer látogatót hoztak a weboldalra.  Ennél a honlapnál az összes látogató közel 40 %-át a képeknek köszönhettük.

web, kép kattintások

Honlap elkészítése

Ha már megvannak a tervek, eljött a megvalósítás ideje. A tervek alapján elkészül a weboldal. Az elkészítés során számos szempontot kell figyelembe venni, amik fontosak a keresőoptimalizálásban.

A honlap szerkezetét úgy kell kialakítani, hogy mind a látogatók, mind a Google könnyen megtalálják, amit keresnek.

f

Képek beállítása

A képeket már feltöltés előtt átméreteztük, megfelelően elneveztük, és feltöltés után is be kell állítani, hogy a Google értse mi van a képen és megjelenítse a találatok között.

Google keresési találatai között megjelenő szövegek beállítása

Nem mindegy, hogy hogyan jelenik meg a honlapod a találatok között!

Amikor valaki rákeres a termékedre, szolgáltatásodra, 10 találat jelenik meg az első oldalon.

Az itt megjelenő szöveg alapján döntik el az emberek, hogy melyik találatra kattintanak. Minden egyes oldalnál egyedileg olyan szöveget kell írni, amivel meggyőzzük őket, hogy a Te a weboldaladra érdemes kattintatni!

Mit gondolsz, melyik találatra fognak többen kattintani?

meta leírások a találati listában

Kategória és címke oldalak

A kategóriák és címkék megfelelő használatában hatalmas lehetőség van, és sokat segít a weboldal látogatottságán. Sokan nem foglalkoznak ezzel, pedig ez is fontos része a keresőoptimalizált weboldal készítésnek.

Belső linkek

A belső linkek megfelelő használatában szintén rengeteg lehetőség van. Nem mindegy, hogy milyen linkek szerepelnek a menüben, láblécben, oldalsávban. Sőt még a linkek szövegére (szaknyelven horgonyszövegre) is figyelni kell a maximális eredmény érdekében.

Weboldal indexeltetése a Google-nál

Ha elkészült a weboldal, regisztrálni kell a Google keresőbe, szakszóval indexeltetni kell. Minél gyorsabban feltérképezi a Google az új honlapot, annál hamarabb fogja megjeleníteni a találati listában, és szállítani a látogatókat, potenciális vevőket. Ezért minden eszközt bevetünk, hogy ez minél előbb megtörténjen!

Linképítés

A weboldal helyezéseire az is hatással van, hogy hány másik honlapról mutat link a Te honlapodra. Új weboldalakra nem könnyű linket szerezni, de a Te új honlapod profi linkeket fog kapni!

  • Kulcsszóra optimalizálva – ésszel! Rögtön két dolgot kapsz: egyrészt a legfontosabb kulcsszavaidat fogjuk erősíteni – így arra fogsz jó helyen jönni a keresőben, amire szeretnél. Másrészt “elosztjuk” a kulcsszavakat, vagyis a keresőnek nem lesz túloptimalizált a honlapod, nem fog büntetni érte.
  • Optimális linkprofil. A linkeket úgy építjük, hogy a kereső számára természetesnek tűnjenek. Fogsz kapni linket egészen értékes honlapról, jobb és közepes linkkatalógusból, linkmegosztókból és közösségi média oldalakról.

Statisztikák nyomon követése

A munkának még véletlenül sincs akkor vége, amikor a weboldalt publikáltuk. Innentől jön az utánkövetés, annak figyelemmel kísérése, hogy a Google milyen kifejezésekre, hányadik helyen kezdte el megjeleníteni a honlapot, és ezen adatok alapján további finomhangolásokat végzünk a honlapon.

MILYEN EREDMÉNYRE SZÁMÍTHATOK?

Ez az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen eredményeket várhatsz a keresőoptimalizált weboldaladtól.

Nem árulok zsákbamacskát, nem akarlak becsapni.

Nem lesz két nap múlva a Te honlapod az első a számodra legfontosabb kifejezésekre. Tehát, arra ne számíts, hogy az “ügyvéd” kifejezésre egy új weboldallal első leszel, ezt senki nem tudja Neked megcsinálni.

A Google szemében minden új honlap 0-ról indul, és idő, mire az elvégzett munkának látható eredménye lesz.

Ezért az elején mindenképpen szükséged lesz egyéb ügyfélszerző tevékenységre is, az kevés lesz, hogy majd megtalálnak a Google-ból és az eltartja a vállalkozásomat. (Zárójelben megjegyzem, hogy egy vállalkozást sem tart el önmagában a Googleből jövő organikus forgalom, ha belegondolsz az olyan hatalmas cégek, mint emag vagy mediamarkt is mennyit hirdetnek)

De, ami előnyöd lesz:

A honlapod tartalma a Google számára egyértelmű lesz.

A honlapod tartalmát, struktúráját a vevőid szeretni fogják, hiszen olyan kifejezéseket használtunk mi is, mint amiket ők is használnak.

Olcsóbb lesz a hirdetési költség. A Google Ads hirdetési költségeknél az is szempont, hogy a honlapod mennyire van a hirdetett kifejezésre optimalizálva. 

Időt és pénzt spórolsz. Minden héten legalább egy csalódott új honlap tulajdonos keres meg azzal, hogy minek fizetett ki több százezer forintot, ha senki nem találja meg a honlapját. És még csalódottabb lesz, mikor azt kell mondanom, hogy mivel nem a keresőoptimalizálási szempontok szerint készült, ezért gyakorlatilag előről kell kezdeni a munkát. Ez nem csak újabb költség, hanem rengeteg idő is. Mennyivel jobb lett volna elsőre keresőoptimalizáltan csinálni!

Hirdetési költség nélkül szerezhetsz érdeklődőket, vevőket a honlapodra.

Hogy mennyit, ez függ attól, milyen területtel foglalkozol, arra mennyien keresnek, a konkurenseid mennyit foglalkoznak a honlapjuk keresőoptimalizálásával.

Itt egy helyi kisvállalkozás honlapjának a keresőből érkező forgalma. Jól látszódik, hogy a keresőoptimalizálási szempontok érvényesítésének köszönhetően a Google-ből érkező látogatottság folyamatosan nőtt.

keresőoptimalizált weboldal készítés eredmények

Az első évben 4400-an kattintottak a Googleből organikusan a honlapra. Ezen a területen a hirdetési költség 35-150 Ft között mozog kattintásonként. 50 Ft / kattintás költséggel számolva, minimum 220.000 Ft-ba került volna ennyi látogatót szerezni a weboldalra hirdetéssel.

 

Ez egy másik weboldal Google-ből érkező látogatottságát mutatja, jól játszódik, hogy a keresőoptimalizált weboldal készítésnek köszönhetően három évvel később is folyamatosan jöttek látogatók a weboldalra a Google-ből.

keresőoptimalizált weboldal eredmények

KI VÉGZI AZ EGYSZERI KERESŐOPTIMALIZÁLÁST?

Kerekesi Éva SEO szakértő, vállalkozásoknak, honlap tulajdonosoknak segítek hogy a honlapjuk jobb helyezést érjen el a Google-ben, ezáltal több látogatót, több vevőt és több bevételt érjenek el, hirdetési költség nélkül.

Az első honlapomat 2015-ben készítettem. Hiába dolgoztam sokat a honlapomon, látogatója az ismerőseimen kívül alig volt. Próbálkoztam hirdetésekkel, de az csak a pénzemet vitte, ügyfelet nem hozott. Ezért elmentem egy keresőoptimalizálás tanfolyamra, az ott tanultak segítségével sikerült a honlapomat feltenni a Google térképére, és onnantól folyamatosan jöttek a látogatók, érdeklődők a honlapomra.

Tovább képeztem magam, és már nem csak keresőoptimalizálom az ügyfelek weboldalait, hanem keresőoptimalizált weboldalt is készítek a számukra. Az egyik új honlapomnál három hónap alatt sikerült elérnem, hogy napi 2000 látogató érkezzen a weboldalra a Google-ből!

Kerekesi Éva SEO mester

Keresőoptimalizált weboldal készítés referenciák

Keresőoptimalizált weboldal készítés ára

Az ár függ attól, hogy

  • milyen témában kell a weboldalt elkészíteni,
  • hány aloldalas honlapra van szükség az eredményekhez,
  • milyen erős a konkurencia

Ezért mindig egyedileg a konkrét projektre készítek ajánlatot.

Kérlek keress telefonon, e-mailben, vagy az alábbi űrlapon a részletekkel.

Ajánlatkérés 

Töltsd ki az űrlapot,  és 48 órán belül felveszem Veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket.

Kerekesi Éva

30/292-1566

eva@profiseo.hu

Hozzájárulok az adataim kezeléséhez.