Miért fontos a keresőoptimalizálás a legtöbb weboldal tulajdonos, online vállalkozó számára? Íme a 9 legfontosabb ok, amiért nem csak jó, hanem fontos is, hogy keresőoptimalizáld a honlapodat!

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

1.Naponta 5,5 miliárd keresést indítanak világszerte a Google-ben

És ez a szám folyamatosan növekszik! Tehát rengeteg érdeklődőhöz tudsz eljutni nem csak Magyarországon, hanem az egész világon, ha keresőoptimalizálod a honlapodat. Erre lehet azt mondod, hogy oh, hát Google Ads hirdetéssel is ott tudok lenni a találati lista elején, nincs szükségem keresőoptimalizálásra. Hidd el, hogy van!

 

2. A kattintások 85 %-a az organikus találatokra történik

As hirdetésekkel valóban a találati lista élére lehet kerülni, de hiába vannak a hirdetések legfelül, a kattintások 15%-a történik csak a hirdetésekre. A kattintások legnagyobb része, azaz az 5,5 milliárd kattintás 85 %-a az organikus találatokra történik. Azért fontos a keresőoptimalizálás, hogy ott legyen a honlapod, ahol a legtöbb ember, azaz érdeklődő, potenciális vevő is van!

 

3. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Hogy olcsóbb legyen a hirdetés!

Természetes, hogy a keresőoptimalizálás önmagában nem elég, egyéb marketing eszközöket is kell használni egy sikeres vállalkozáshoz, akár Ads hirdetéseket is. Az, hogy mennyibe kerül egy kattintás az Ads hirdetésnél több mindentől függ, többek között attól is, hogy mennyire releváns a honlap a hirdetni kívánt kulcsszóra. Tehát ha keresőoptimalizálva van a honlapod az adott kulcsszóra, olcsóbb lesz a hirdetés is!

 

4. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Hogy megbízhatóbbnak, és hitelesebbnek tűnj a vevők szemében!

Az internetezők azokat a cégeket találják a legmegbízhatóbbnak és hitelesebbnek, akik az organikus találati lista elején szerepelnek, és tőlük szívesebben vásárolnak.

google keresés

 

5. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Hogy megértsd a vevőid problémáit, és hogy a vevőid értsék a termékedet, szolgáltatásodat!

Sok olyan honlappal találkozom, ahol a honlaptulajdonos úgy nevezi el a termékeit, szolgáltatásait, ahogy kipattan a fejéből, ahogy ő gondolja. Csak hogy az emberek fejében lehet hogy teljesen más van. Például nem mindegy, hogy konnektorként árulod a termékedet vagy dugaszoló aljzatként. Szerintem sok olyan ember van, akitől ha megkérdezed, hogy mi a dugaszoló aljzat fogalma sem lenne róla, mert egyszerűen nem ezt a kifejezést használják. Nem mindegy, hogy gépjármű emelőnek hívod a termékedet vagy autóemelőnek, napelemes rendszernek vagy napelem rendszernek. A keresőoptimalizálás fontos része a kulcsszókutatás, ami pontosan, számokkal alátámasztva megadja a, hogy hogy milyen elnevezést érdemes használni, még arra is ad ötleteket, hogy milyen termékre, szolgáltatásra van igény a piacon.

 

 

6. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Hogy ne veszíts érdeklődőket!

A vevők 88 %-a az interneten tájékozódik vásárlás előtt. Egy konkrét, valós példa. Lassú volt a laptopom, állandóan újra kellett indítanom, nem tudtam rendesen dolgozni. Arra jutottam, hogy memória bővítésre lehet szükség, de mivel nem vagyok laptop szakértő, ezért nem sokat tudtam erről. Rákerestem a Google-ben arra, hogy laptop memória bővítés. Találtam több cikket is, ahol részletesen minden le volt írva, hogyan tudom megnézni, hogy mekkora memóriája van az én lapotopomnak, hogy lehet-e bővíteni, milyen memória kell bele stb. A cikk végére oda volt írva, hogy mi árulunk memóriát, ingyenesen berakjuk a laptopba, és mindez 30 perc alatt megvan. Másnap reggel ott voltam ebben az üzletben, és vettem náluk egy memóriát.

 

7. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Konkurensed is csinálja

Ha a konkurensed ír egy cikket a laptop memória bővítésről, míg Te csak Google Ads hirdetést használsz, sok érdeklődőt elveszítesz. Az én példám is mutatja, hogy én már rá sem kerestem a termék nevére, arra a bizonyos típusú memóriára, ami végül a laptopomba került.

De ha rákerestem volna, akkor is nagyobb valószínűséggel kattintottam volna annak a cégnek a hirdetésére, akinél már olvastam egy cikket, mint egy olyan cég hirdetésére, akiről még sosem hallottam semmit.

 

8. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Hogy megtalálják a honlapodat!

Az utóbbi időben több új weboldal tulajdonosa keresett meg azzal, hogy megadták ismerősöknek, ügyfeleknek a weboldaluk címét, és nem találták, nem töltődött be. Először azt gondoltam, hogy ennek semmi köze a SEO-hoz, de aztán kiderült, hogy mégis. Ugyanis az emberek már annyira hozzászoktak a Google használatához, hogy amikor egy konkrét weboldalt akarnak felkeresni, akkor is a Google keresőmezőjébe írják be a weboldal címét. Így viszont csak akkor fogják megtalálni, ha a honlapot a Google már indexelte. Mivel ezek a weboldalak még nem szerepeltek a Google indexében, hiába léteztek, az érdeklődők nem találták meg még úgy sem, hogy tudták a pontos nevét. Amikor például mondtam, hogy ne a Google keresőmezőjébe írják a weboldal nevét, hanem a böngésző tetején lévő mezőbe, nem is értették miről beszélek, annyira hozzá vannak szokva, hogy mindent a Google-be írnak. Úgy tudtuk a problémát megoldani, hogy indexeltettük a weboldalt a Google-al.

 

9. Miért fontos a keresőoptimalizálás? – Stabil alapot ad a vállalkozásodnak

Időre van szükség, mire a keresőoptimalizálás eredményt hoz, viszont ha kitartó vagy akkor stabilan és passzív módon szállítja az érdeklődőket a honlapodra. Ez jó alapot tud teremteni a vállalkozásnak. Hirdetések csak addig hoznak érdeklődőket, ameddig fizeted, ha leállítod a hirdetéseket, onnantól kezdve egy érdeklődőt sem fog hozni. Valószínű Neked sem véges a hirdetésre fordítható kereted, így nagyon hasznos, ha folyamatosan jönnek a potenciális vásárlók hirdetési költség nélkül.

Ha úgy gondolod, hogy Te is szeretnéd keresőoptimalizáltatni a weboldaladat, nézz körül a SEO szolgáltatások között, ha magad szeretnéd csinálni, akkor a kezdő SEO tanfolyamot javaslom.

Persze vannak olyan esetek is, mikor nem a keresőoptimalizálással lehet elérni a kitűzött vállalkozási célt, erről egy későbbi cikkben fogok írni. Ha érdekel, iratkozz fel a hírlevélre, és e-mailben minden új cikkről értesítést fogsz kapni.

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Íratkozz fel a hasznos tanácsokat, híreket, és reklámot is tartalmazó hírlevélre!