Hogyan tudod ellenőrizni, hogy a Google indexelte-e már a honlapodat? Íme egy egyszerű módja a Google indexelés ellenőrzésének.

Google indexelés ellenőrzése

Először is menj a google.hu oldalra.

Itt a keresőmezőbe írd be, hogy site:domainnev.hu, majd nyomd meg az entert. Ebben a példában én a Flamenco Portál weboldalam indexelését kértem le, ezért azt írtam be, hogy site:https://flamencoportal.hu, ahogy a lenti képen is láthatod.

Google indexelés ellenőrzés példa

Ahogy megnyomtam az entert, a Google kilistázta az általa indexelt oldalakat, valamint felül azt is kiírta, hogy 277 oldalt talált az indexében a flamencoportal.hu honlapról.

Fontos arra is figyelni, hogy nem mindegy, hogy www-vel vagy www nélkül írod be a honlapod címét. Én például ha úgy kértem le az indexelt oldalak listáját, hogy site:https://www.flamencoportal.hu, egyetlen egy oldalt sem talált.

Google indexelés nincs találat

Ha azt szeretnéd ellenőrizni, hogy egy bizonyos aloldalt indexelt-e már a Google, akkor a site: után az adott aloldal url-jét írd be, mint ezen a példán, így értelem szerűen már csak egy találat van:

Google indexelés url

Miért fontos, hogy a Google indexelje a honlapodat?

Ameddig a Google nem indexeli a weboldaladat, addig nem tud róla, és így a keresési találatok között sem fogja megjeleníteni. Azaz a Google keresőből nem lesz egyetlen látogatója sem a honlapodnak.

Mit tegyél, ha a Google nem indexelte még a honlapodat?

Ha új weboldalról van szó, akkor semmi pánik, időbe telik, mire a Google rátalál a honlapodra és indexeli. Ezt a folyamatot fel tudod gyorsítani, ha követed a Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni cikkben leírt lépéseket.

Ha régebbi a honlapod, és mégsem jelenik meg a Google indexben, akkor valamilyen technikai hiba lehet a háttérben. Leggyakrabban az szokott előfordulni, hogy a honlap kódjában szerepel egy olyan parancs, amivel kitiltják a keresőrobotokat a weboldalról. Például változtatnak valamit a honlapon, és amíg a változtatás nem fejeződik be, addig kitiltják a keresőrobotokat a honlapról, csak utána ezt elfelejtik kivenni.

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Íratkozz fel a hasznos tanácsokat, híreket, és reklámot is tartalmazó hírlevélre!