Milyen a jó SEO szakember a Google szerint?

Milyen a jó SEO szakember?

Kerekesi Éva

SEO szakértő, vállalkozásoknak, honlap tulajdonosoknak segítek hogy a honlapjuk jobb helyezést érjen el a Google-ben, ezáltal több látogatót, több vevőt és több bevételt érjenek el. eva@profiseo.hu , 30/292-1566

A Google készített egy videót arról hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő SEO szakembert. A videóban Maile Ohye, aki több mint 10 éve a Google csapat tagja, nem csak arról beszél, hogy milyen szempontok alapján válasszunk SEO szakembert, hanem arról is, hogy mire lehet használni a SEO-t, és mennyi idő alatt lehet vele eredményt elérni.

Ezekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt SEO szakembert keresel:

1.Nincs olyan mágikus SEO trükk, amivel a weboldalad gyorsan a Google első helyére kerül.

Légy óvatos, ha valaki ilyet ígér, mert vagy hazudik, vagy a Google által tiltott módszereket alkalmaz, amivel talán rövid időre el tudja érni, hogy előre kerüljön a honlapod, de hosszú távon rosszul fogsz járni!

2. A SEO-ban annyi lehetőség van, amennyi az üzletedben vagy weboldaladban.

A SEO abban segít, hogy a weboldaladból kihozza a maximumot, hogy a honlapod az őt megillető helyen szerepljen a keresőben, amennyire egy független látogató értékelné. Tehát ha valaki olyan terméket árul, ami nem piacképes, a SEO nem tud abban segíteni, hogy ebből kasszarobbantó üzletet csináljon. Több látogatót tud hozni a weboldalra, de ha a látogatók nem találják elég jónak, kívánatosnak a terméket nem fogják megvenni.

seo elemzés

3. SEO nem csak a helyezésekről szól, hogy a weboldalad minél előrébb legyen a találati listában, hanem arról is, hogy a látogatók kattintsanak a weboldaladra!

4. SEO szakember ahhoz tud tanácsot adni, hogy keresőbarát weboldalad legyen.

5. SEO feladata , hogy a weboldal a legjobb felhasználói élményt nyújtsa a látogatóknak.

6. Általános szabály, hogy ami előnyös a SEO szempontjából az előnyös a látogatók szempontjából is, mint például a mobilbarát weboldal, vagy áttekinthető menü.

7. A legtöbb esetben 4 hónap – 1 év szükséges, hogy a SEO szakember által javasolt változtatások, fejlesztések beérjenek. Ez nem azt jelenti, hogy ennél korábban semmilyen javulást nem lehet tapasztalni, de időre van szükség mire minden változtatás hatása érezhető lesz.

8. Fontos követni a Google útmutatásait, hogy ne próbálkozz olyan haszontalan változtatásokkal, mint például kulcsszavak halmozása a keyword tag-be, vagy linkek vásárlása, miközben a Google hivatalos blogjában több cikk is megjelent már arról, hogy ezek akár haszontalan módszerek, akár Google által ellenjavalt módszerek.

SEO szakember választásának lépései

1.Konzultáció a SEO szakemberrel

A jó SEO szakembert nem csak az érdekli, hogyan lehet a weboldal helyezéseit javítani, hanem hogyan tudja a megbízó üzletét javítani. A jó SEO szakembernek ismernie kell, hogy kik az adott üzlet ügyfelei, jelenleg honnan érkeznek a honlapra, hogyan csinál bevételt a vállalkozás, és hogyan tud ebben a keresőoptimalizálás segíteni.

Milyen egyéb csatornákon van jelen a vállalkozás, például közösségi média, offline hirdetések, és kik a vállalkozás versenytársai.

seo elemzés

Ha a kiválasztott SEO szakértő nem kérdez az üzletedről, vevőidről, és csak a technikai dolgokra fókuszál, keress másikat!

2. Refereciák

Kérj referenciákat a SEO szakember korábbi munkáiról.

3. Kérj SEO elemzést

Mielőtt bármilyen változtatásba kezdenél a honlapodon, kérj SEO elemzést, ehhez szükséges, hogy a SEO szakember lássa a Search Console adatokat.

4. Döntsd el, hogy akarsz-e dolgozni az adott SEO szakemberrel

 

A jó SEO szakértő priorizál, informál, hogy a Te üzletedben melyik lépések hozhatják a legnagyobb eredményt a legkisebb befektetéssel, és milyen lépések azok amik több idő ígényelnek, de hosszú távon jelentősen megtérülnek.

Fontos tanács a végére

A legértékesebb SEO tanács sem ér semmit, ha nem valósítják meg. A SEO szakember által javasolt változtatásokat csináld meg, vagy csináltasd meg a weboldaladon, különben teljesen feleslegesen fizettél a SEO tanácsadásért.

 

Facebook
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
http://profiseo.hu/jo-seo-szakember-a-google-szerint/
RSS
 Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
 
Email*
Név*
About Kerekesi Éva 26 Articles
SEO szakértő, vállalkozásoknak, honlap tulajdonosoknak segítek hogy a honlapjuk jobb helyezést érjen el a Google-ben, ezáltal több látogatót, több vevőt és több bevételt érjenek el. eva@profiseo.hu , 30/292-1566

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*