Ha elkészült a weboldalad nem dőlhetsz még hátra, hiszen valószínűleg Te is azért készítettél honlapot, hogy minél több emberhez eljusson, minél több látogatója legyen. Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb látogatók érkezzenek a weboldaladra, fontos lépés a weboldal regisztrálása a Google keresőbe.

Google regisztráció

Az alábbi linken tudod a weboldaladat regisztrálni a Google keresőbe.

A Google regisztráció roppant egyszerű folyamat, egyszerűen csak meg kell adni a honlapod url-ét, és rányomni a kérelem elküldése gombra.

https://www.google.com/addurl

Magyarországon a keresések több mint 90 %-a Google-n keresztűl történik, ezért a Google regisztráció a legfontosabb, de érdemes a többi internetes keresőben is regisztrálni.

Bing regisztráció

www.bing.com/toolbox/submit-site-url

Yahoo regisztráció

search.yahoo.com/info/submit.html

Milyen gyorsan történik meg a Google regisztráció?

Erre a kérdésre itt a Google válasza:

“Nem adjuk hozzá az indexünkhöz az összes elküldött URL-t, és nem tudjuk megjósolni, hogy mikor jelennek meg az URL-ek az indexünkben, és azt sem garantáljuk, hogy azok egyáltalán megjelennek az indexben.”

A lényeg, hogy a Google nem vállal garanciát semmire, a Te üzleted szempontjából meg nagyon nem mindegy, hogy hány látogatója lesz a weboldaladnak, hiszen a látogatóból lesz a vevő, a bevétel és a profit. Ezért érdemes még néhány lépést megtenni, hogy felgyorsítsd a Google regisztrációt.

5 lépés, hogy a weboldal regisztrálása a Google keresőbe minél gyorsabban megtörténjen:

  1. Regisztráld a honlapodat a Google Search Console-ba. Ez egy újabb jel a Google számára, hogy a honlapod létezik, és egyébként is nagyon hasznos eszköz, véleményem szerint nélkülözhetetlen, sok hasznos információval.
  2. Tölts fel webhelytérképet a Search Console-ba.
  3. Oszd meg facebookon egy cikkedet.
  4. Hozz létre pinterest fiókot, és pineld a képeidet.
  5. Oszd meg egy cikkedet valamelyik linkmegosztó oldalon.

Olvasd el az esettanulmányt a valentinnap.info Google regisztrációjáról!

Honnan tudom, hogy a Google regisztráció megtörtént-e?

Ha tudni szeretnéd, hogy a Google indexelte-e már a honlapodat, írd be a keresőbe, hogy site:domain.hu, és megkapod az indexelt oldalak listáját.

indexelt oldalak

Az, hogy indexelte a Google a weboldaladat, nem jelenti azt, hogy azonnal több ezer látogató fog a honlapodra érkezni a keresőből. A Google az új honlapokat nem szokta egyből a találati lista élre rakni, idő kell a jó helyezésekhez, amihez az is elengedhetetlen, hogy keresőbarát weboldalad legyen, értékes, hasznos és keresőoptimalizált tartalommal.

Mi az a keresőoptimalizálás? Olvasd el itt!

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Íratkozz fel a hasznos tanácsokat, híreket, és reklámot is tartalmazó hírlevélre!