Elkészült végre a honlapod, sokat dolgoztál hogy tökéletes legyen a szöveg, tökéletesek legyenek a színek, az elrendezés, a menüpontok, mind finomra hangolva, hogy a látogatók elégedettek legyenek a honlapoddal. Csak egyelőre hiányoznak a látogatók. Jó lenne ha minél előbb, minél több látogató érkezne a honlapodra lehetőleg az internetes keresőkből. De hogyan lehet leggyorsabban a Google keresőbe bekerülni?

Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni?

Amikor rákeresel valamire a neten, akkor a keresés nem valós időben zajlik. Tehát a Google nem abban a pillanatban kezdi el átfésülni a netet az adott kérdésre válaszért kutatva, hanem a korábban indexelt tartalmak közül generálja a találatokat. Tehát ahhoz, hogy a Google keresőbe bekerülj, az első lépés, hogy Google indexelje a honlapodat.

Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni? – 0. lépés

Ahhoz, hogy a keresőrobotok indexelni tudják a honlapodat, a 0. lépés, hogy tedd lehetővé a keresőrobotok számára, hogy bejárják a honlapodat. Ha wordpress honlapmotort használsz, akkor a Beállítások/Olvasás menüpontban tudod ezt beállítani, a “Megtiltjuk a keresőmotoroknak, hogy bejárják az oldalunkat.” pont NE legyen bepipálva!

keresőmotor láthatóság

1. Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni? – 1. lépés

– Szerezz egy linket ami a honlapodra mutat! –

Az indexelés úgy történik, hogy a keresőmotorok egyik része a linkeket követve pásztázza a weboldalakat és letölti a tartalmukat, a másik részük pedig elemzi az adatokat, idexeli őket.

Tehát ha egy másik weboldalról mutat egy link a Te honlapodra, akkor a keresőmotorok meg fogják találni, és indexelni fogják.

Hogyan szerezz a honlapodra mutató linkeket?

1.a – Regisztrálj linkkatalógusokba!

Link szerzésének az egyik legjobb módszere, ha a honlapodat regisztrálod valamelyik linkkatalógusban, vagy feladsz egy hirdetést egy ingyenes online apróhirdetés oldalon, ahol szerepel a honlapod linkje.

Néhány linkkatalógus:

1.b Regisztrálj közösségi média oldalakra!

Készíts egy új profilt Google+, Facebookon, Twitteren, Instagramon, Pinteresten, Youtube-on, az új weboldaladnak, és add meg a honlapod címét. Utána pedig oszd meg a honlapod linkjét.

1.c Kommentelj népszerű blogokon!

Szólj hozzá egy-két nagy látogatottságú blogon, hírportálon, ahol megadhatod a honlapod elérhetőségét is! Figyelj, hogy a hozzászólásod ne Spam legyen! Tehát ne azt írd, hogy “itt az új honlapom, olvassátok el”, mert az ilyen kommentet nagy valószínűséggel törölni fogja a honlap tulajdonosa, hanem próbálj valami témába vágó hozzászólást írni. Olyan blogokat keress, ahol nem tiltják a honlap belinkelését!

 

2. Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni? – 2. lépés

 – Regisztráld közvetlenül a honlapodat a Google keresőjébe! –

Az alábbi linken található a Google regisztráció, ahol közvetlenül beküldheted a honlapod linkjét a Google-nek indexelésre:

https://www.google.com/addurl

 

3. Hogyan lehet  Google keresőbe bekerülni? – 3. lépés

– Regisztráld a honlapodat a Google Analytics-be! –

A Google Analytics-re mindenképpen szükséged lesz, hiszen a honlapod látogatottságát itt tudod mérni, ezen kívül az által, hogy regisztrálsz ide, az egy jelzés a Google-nek hogy itt egy új honlap, ez még egy segítség, hogy a Google keresőbe bekerüljön a honlapod.

A Google Analytics regisztrációt itt tudod elvégezni, egy gmail-es e-mail cím szükséges hozzá, és ingyenes!

 

4. Hogyan lehet a Google keresőbe bekerülni? – 4. lépés

– Regisztráld a honlapodat a Google Search Console-ba (régi nevén webmestereszközök) –

A Google Search Console-ba ezen a linken tudsz regisztrálni egy gmail-es e-mail címmel. Ha a honalpodba már beraktad a Google Analytics követőkódját, akkor a honlapodat is könnyen hozzá tudod társítani a Search Console fiókodhoz.

Google Search Console regisztráció részletes leírásáért kattints ide!

Készíts sitemap-et (oldaltérképet) a honlapodról, és töltsd fel a Search Console-ba. A sitemap értesíti a keresőrobotokat a honlapon történt változásokról.

Mennyi idő alatt kerül be a honlapom a Google keresőbe?

Ha megcsináltál mindent, amit a cikkben leírtam, akár pár óra alatt is bekerülhet, de lehet több nap is. A Google-on múlik, és ő nem vállal garanciát arra, hogy a beküldött linkeket azonnal indexeli. Éppen ezért érdemes engedélyezni a keresőrobotoknak, hogy már a honlapkészítés fázisában bejárják a weboldalt, már akkor, amikor még nincs teljesen kész a weboldal, és nincs fent minden tartalom.

Olvasd el ezt az esettanulmányt, hogy milyen gyorsan indexelte a Google a valentinnap.info weboldalt.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a Google indexelte-e már a honlapomat?

A Google indexelés ellenőrzéshez írd be a Google keresőjébe, hogy “site:domainnev.hu”. Értelem szerűen a domainnev helyére írd a honlapod címét. Ha a honlapodat már idexelte a Google, akkor az indexelt oldalak listáját fogod látni, mint a lenti képen.

indexelt oldalak

Másik módszer, hogy ellenőrizd, hogy indexelve lett-e már az oldalad, ha kimásolsz egy egyedi szövegrészt a honlapodról és rákeresel.

A Google indexelte már a honlapomat, mégsem jönnek látogatók a keresőből. Mi ennek az oka?

Amikor valamire rákeresnek az emberek, akkor általában a találati lista élén szereplő honlapokra kattintanak. Tehát ha sok látogatót szeretnél a Google-ból, akkor ahhoz legalább a Google első oldalára kell kerülnie a honlapodnak. Arról, hogy hogyan lehet a Google keresőben előre kerülni, ebben a cikkben olvashatsz!

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Íratkozz fel a hasznos tanácsokat, híreket, és reklámot is tartalmazó hírlevélre!